Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Rusya'ya: Ukrayna’ya Gürcistan’a çağırıldınız mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki Türkmen bölgelerini vurmaya devam ettiğini ve bu ülkenin Suriye'deki varlığını, uluslararası hukukun kitabına uydurduğunu söyledi. Erdoğan, "Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Çağrıldığınız için mi girdiniz?" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul Ãœsküdar'daki Hazreti Ali Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilere gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. ErdoÄŸan, Türkiye’nin Irak’taki askeri varlığını eleÅŸtiren, kendisinin Suriye’deki varlığını ise “Rejimin talebi” olarak nitelendiren Rusya’ya hitaben ÅŸu sözleri sarf etti:

"Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. 'Efendim BM öyle kabul ediyor'.... Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan'a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna'ya?"

“Rusya DAEÅž ile mücadele etmiyor”

ErdoÄŸan, Rusya’nın Suriye2deki faaliyetleri ile ilgili olarak da ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Suriye'de de diyorlar ki 'Biz DAEŞ'e karşı orada bir mücadele veriyoruz'. Hayır, Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında... Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor."

“IŞİD saldırısı BaÅŸika adımının ne kadar isabetli olduÄŸunu ortaya koyuyor.”

CumhurbaÅŸkanı, IŞİD’in PerÅŸembe gecesi BaÅŸika’da yerel unsurlara eÄŸitim veren Türk askerlerine yönelik saldırısı hakkında da ÅŸunları söyledi:

"DAEÅž terör örgütüne mensup olduÄŸu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiÅŸ. Herhangi bir yaralı arkadaÅŸlarımız da söz konusu deÄŸil. Böyle bir ÅŸey ÅŸu anda yok… Bu durum, BaÅŸika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduÄŸunu ortaya koyuyor. Åžu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eÄŸitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür ÅŸeyler karşısında da her an her ÅŸeye hazırlıklı olduÄŸu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiÄŸim gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eÄŸitimi veren özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiÅŸ olan ekiplerdir. Onlar da gereÄŸini gerektiÄŸi zamanda yapıyor, yapacaktır"

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.